Αντιμετωπίστε τα σημάδια γήρανσης!

Στο ιατρείο της της δερματολόγου Μαρία Βογιατζή στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους BOTOX, ώστε να αντιμετωπίζουμε μόνιμα όλα τα σημάδια της γήρανσης.

Το ΒΟΤΟΧ είναι ίσως η πιο διαδεδομένη μέθοδος αντιμετώπισης της γήρανσης και των ρυτίδων σήμερα. Μόνο το 2005 και μόνο στις Η.Π.Α., υπολογίζεται ότι έγιναν 3,3 εκατομμύρια θεραπείες με ΒΟΤΟΧ -αυτό αντιπροσωπεύει μία αύξηση 16% σε σχέση με το 2004.

Επικοινωνήστε άμεσα με το ιατρείο της δερματολόγου Μαρία Βογιατζή, για να κλείσετε ραντεβού για μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία BOTOX.

σύγχρονες μέθοδοι botox

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ BOTOX TΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑΣ

applying-botox-before-after
botox-before-after

Το ΒΟΤΟΧ είναι ίσως η πιο διαδεδομένη μέθοδος αντιμετώπισης της γήρανσης και των ρυτίδων σήμερα. Μόνο το 2005 και μόνο στις Η.Π.Α. υπολογίζεται ότι έγιναν 3,3 εκατομμύρια θεραπείες με ΒΟΤΟΧ -αυτό αντιπροσωπεύει μία αύξηση 16% σε σχέση με το 2004. Το ΒΟΤΟΧ αποτελείται από μία πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridiumbotulinum. Είναι μία μη χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης των ρυτίδων του προσώπου και του λαιμού σε άτομα ηλικίας 18 – 70 ετών. Η θεραπευτική του δράση στις ρυτίδες του προσώπου ανακαλύφτηκε τυχαία, μια και η αρχική του χρήση αφορούσε τον βλεφαρόσπασμο και την αυχενική δυσκαμψία. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι ασθενείς με βλεφαρόσπασμο που θεραπεύονταν με ΒΟΤΟΧ παρουσίαζαν βελτίωση στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια και μεταξύ των φρυδιών τους.

Η δράση του είναι να αναστέλλει την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης στις νευρομυϊκές συνάψεις, δηλαδή να παρεμποδίζει τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων στους ενιόμενους μύες. Έτσι ελαττώνεται η δράση των μυών αυτών που προκαλούν με τις συσπάσεις τους τις ανεπιθύμητες ρυτίδες.

Ελάχιστες δόσεις του ΒΟΤΟΧ ενίονται. Η θεραπεία δε διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά και είναι σχετικά ανώδυνη και απόλυτα αποδεκτή από τους ασθενείς. Σπάνια απαιτείται η επάλειψη αναισθητικής κρέμας λίγο πριν τη θεραπεία. Ο ασθενής για λίγες ώρες μετά τη θεραπεία δεν πρέπει να ξαπλώνει, ούτε να τρίβει τη θεραπευόμενη περιοχή για να αποφευχθεί η διάχυση του προϊόντος σε μη ενιέμενες θέσεις. Επίσης, να αποφεύγει την έκθεση σε υπερβολικά θερμό περιβάλλον για λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία.

Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί χωρίς προβλήματα και μετά από προσεκτική εκτίμηση του ασθενούς με τις άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την ανανέωση του προσώπου, όπως τα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ ή κολλαγόνο, η επεμβατική ή μη επεμβατική αναδιαμόρφωση του προσώπου με laser, τα peelings και η χειρουργική θεραπεία (lifting, βλεφαροπλαστική).

Μία άλλη σημαντική χρήση του ΒΟΤΟΧ είναι η θεραπεία της υπεριδρωσίας των μασχαλών, των παλαμών και των πελμάτων, όταν δε μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με άλλους παράγοντες, όπως τοπικές κρέμες ή διαλύματα. Σε πολλές περιπτώσεις η υπεριδρωσία προκαλεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, όπως κακοσμία, αδυναμία χειραψίας ή επιτέλεσης των καθημερινών δεξιοτήτων, καταστροφή των ρούχων ή των παπουτσιών. Το ΒΟΤΟΧ, όπως αναφέραμε προηγουμένως, αναστέλλει την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης, η οποία επηρεάζει την παραγωγή του ιδρώτα. Η θεραπεία είναι και εδώ απλή και γρήγορη, γίνεται με μικρές ενέσεις στις πάσχουσες περιοχές, δε διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά, απαλλάσσει τον ασθενή από τα προβλήματά του και χρήζει επανάληψης κάθε εξάμηνο.

Η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ δε πρέπει να γίνεται σε ασθενείς που παρουσιάζουν υπερευαισθησία στο προϊόν ή πάσχουν από σοβαρές νευρομυϊκές παθήσεις, όπως η βαρεία μυασθένεια. Πρέπει να αποφεύγεται σε έγκυες και θηλάζουσες μητέρες.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την εφαρμογή του ΒΟΤΟΧ είναι σπανιότατες και περιλαμβάνουν ελαφρά ναυτία και τοπικά φαινόμενα, όπως εντοπισμένο πόνο ή φλεγμονή και μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) στην περιοχή της ένεσης. Η πτώση των βλεφάρων δεν επισυμβαίνει όταν η εφαρμογή γίνεται σωστά από εξειδικευμένο ιατρό, αλλά και όταν ακόμα γίνει, αναστρέφεται πλήρως σε λίγες ημέρες με την εφαρμογή ειδικού κολλυρίου. Το ΒΟΤΟΧ έχει λάβει ήδη έγκριση για κοσμετολογική χρήση από τον FDA (Food and Drug Administration), που είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός ελέγχου διανομής τροφών και φαρμάκων παγκοσμίως.