ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Η μεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, στην οποία ενίονται στο δέρμα συμβατικά ή μη φάρμακα, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και άλλες ουσίες ειδικές για το πρόβλημα που κάθε φορά υπάρχει. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Οι εφαρμογές της στη δερματολογία περιλαμβάνουν τα εξής:

κυτταρίτιδα, λιπόλυση, ραβδώσεις, ρυτίδες, αναζωογόνηση και ενυδάτωση προσώπου, τριχόπτωση.

LIGHT EYES ULTRA

Το LIGHT EYES ULTRA είναι ένα καινοτόμο αναζωογονητικό διάλυμα μεσοθεραπείας που εφαρμόζεται στο ιατρείο μας με πολύ καλά αποτελέσματα στις σακούλες, τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους των ματιών. Επιτυγχάνεται με μικρές ενέσεις στην περιοφθαλμική περιοχή. Οι συνεδρίες γίνονται κάθε 2-3 εβδομάδες και συνήθως χρειάζονται 3-4 συνεδρίες για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Περιέχει Ruscus, βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και εξαπεπτίδια, που βελτιώνουν τη μικροκυλοφορία και την ελαστικότητα της περιοφθαλμικής περιοχής.

light-eyes-image

Αναλυτικά περιέχει:

Yαλουρονικό οξύ, που αποτελεί ένα από τα κυριότερα συστατικά του συνδετικού ιστού.

Ruscus bluberry, ένα άριστο φλεβοτονικό, που ελαττώνει επιπρόσθετα τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων.

Χαμομήλι, με αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση.

Rosemary, ένα αντιοξειδωτικό πλούσιο σε φυτολιπίδια, που είναι χρήσιμα για την αποκατάσταση του δέρματος.

Fermented Papaya, που μειώνει την οξείδωση χάρη στα καροτινοειδή που περιέχει, συμβάλλοντας έτσι στην αντιγήρανση.

Bιταμίνη C, που συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου και του υαλουρονικού οξέος και προστατεύει έναντι των ελεύθερων ριζών και της υπεριώδους ακτινοβολίας UVB.

Eξαπεπτίδια, που μειώνουν το βάθος των ρυτίδων έκφρασης, κυρίως περιοφθαλμικά.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Συνίσταται από την υπερτροφική παραγωγή λιπωδών κυττάρων στο υπόδερµα και από αγγειακές και λεµφικές ανωµαλίες, οι οποίες επιφέρουν κατακράτηση υγρών στους συνδετικούς ιστούς. Ξεκινά σε ηλικία συνήθως 20 – 35 ετών, δηµιουργώντας πολλές φορές ανησυχία, έλλειψη αυτοεκτίµησης και συχνά περιορισµό των κοινωνικών δραστηριοτήτων στους πάσχοντες. Η µεσοθεραπεία γίνεται µε κοκτέιλ καφεΐνης και υαλουρονικού οξέος.

Η καφεΐνη διεγείρει τη διαδικασία της λιπόλυσης, µειώνει τα αποθέµατα λίπους γιατί σταµατά την επιπλέον ποσότητα γλυκόζης στα λιποκύτταρα, µειώνει τη φλεγµονή και αυξάνει τη µικροκυκλοφορία του δέρµατος.

Το υαλουρονικό οξύ διευκολύνει την υδρόλυση των λιποκυττάρων και περιορίζει την κατακράτηση υγρών, αφού έχει την ιδιότητα να συγκρατεί έως και 300 φορές το βάρος του σε νερό και να δεσμεύει έτσι το νερό που παγιδεύεται στους λιπώδεις ιστούς.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 10 συνεδρίες µε µεσοδιαστήµατα 1-2 εβδοµάδων. Συνεπώς ολοκληρώνεται σε 2-3 µήνες

Οι ανεπιθύµητες ενέργειες είναι ελάχιστες και περιλαµβάνουν µικροεκχυµώσεις, ένα ελαφρύ αίσθηµα καύσου που υποχωρεί σε 15- 20 λεπτά, ένα ελαφρύ αίσθηµα πόνου και/ή οίδηµα για 1-5 ηµέρες

Να αποφεύγεται σε καρδιολογικούς ασθενείς και σε ασθενείς με ιστορικό αρρυθµιών.

kittaritida
ragades

ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ (ΡΑΓΑΔΕΣ)

Προκαλούνται από τη διαστολή των ινών του κολλαγόνου.

Η µεσοθεραπεία γίνεται µε κοκτέιλ DMAE, υαλουρονικού οξέος, βιταµινών και ιχνοστοιχείων.

Το DMAE διεγείροντας τα µυοεπιθηλιακά κύτταρα συµβάλλει στη σύσφιξη των ινών κολλαγόνου, στη µείωση του εύρους και στη µείωση της αποχρωµατισµένης όψης των ραβδώσεων.

Χρειάζονται και εδώ 10 θεραπευτικές συνεδρίες µε µεσοδιάστηµα 1-2 εβδοµάδων. Η ολοκλήρωση της θεραπείας γίνεται σε 2-3 µήνες

ΡΥΤΙΔΕΣ – ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η µεσοθεραπεία γίνεται µε µείγµα υαλουρονικού οξέος, βιταµινών, µετάλλων και αµινοξέων.

Προάγει τη θρέψη και αναζωογόνηση του δέρµατος, την παραγωγή κολλαγόνου, τη διέγερση του µεταβολισµού και την καταπολέµηση των ελεύθερων ριζών και των τοξινών.

Εµφυτεύµατα υαλουρονικού οξέος ενίονται κυρίως κάτω από τις ρινοπαρειακές ρυτίδες και στο περίγραµµα των χειλέων, αλλά και σε οποιαδήποτε λεπτή ρυτίδα του προσώπου (ανάλογα µε την πυκνότητα του σκευάσµατος).

∆ηµιουργείται έτσι ένα »µαξιλαράκι» υαλουρονικού οξέος κάτω από τη ρυτίδα, µε τελικό αποτέλεσµα την εξάλειψή της.

Η θεραπεία επαναλαµβάνεται κάθε εξάµηνο και δεν έχει καµία παρενέργεια, εκτός από ένα ελαφρύ οίδηµα και ερυθρότητα στην περιοχή, που διαρκεί από λίγες ώρες έως ηµέρες.

Η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής, αφού το υαλουρονικό οξύ απαντάται ούτως ή άλλως φυσικά στο δέρµα του ανθρώπου. Η ενυδάτωση – αναζωογόνηση ολόκληρου του προσώπου γίνεται µε πολλαπλές ενέσεις µε λεπτότατη βελόνα στις παρειές (µάγουλα), το µέτωπο και το λαιµό.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 5-7 συνεδρίες µε µεσοδιάστηµα 1-2 εβδοµάδων.

wrinkles
lipolisi

ΛΙΠΟΛΥΣΗ

Γίνεται µε ενέσεις φωσφατιδυλχολίνης, ένα φωσφολιπίδιο που βρίσκεται σε αφθονία στις κυτταρικές µεµβράνες.

Η φωσφατιδυλχολίνη µπορεί να αλλάξει το µεταβολισµό της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, να αυξήσει τη διαλυτότητα της χοληστερίνης και να αλλάξει τη σύνθεση των αποθεµάτων λίπους.

Στην δερµατολογία χρησιµοποιείται στη µείωση των τοπικών αποθεµάτων λίπους στην κοιλιά, τους γλουτούς, τους µηρούς και το διπλοσάγωνο.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 1-5 συνεδρίες µε µέσο µεσοδιάστηµα 15 ηµερών.

Η απόσταση µεταξύ των ενέσεων είναι 1-2 εκατοστά.

Αποκλείονται από τη θεραπεία ασθενείς µε ηπατικές ή νεφρολογικές παθήσεις, θυρεοειδοπάθειες και σακχαρώδη διαβήτη.

Οι ανεπιθύµητες ενέργειες συμβαίνουν στις πρώτες 1-2 ηµέρες µετά τη θεραπεία και περιλαµβάνουν τοπικό οίδηµα, ερυθρότητα, αύξηση της τοπικής θερµοκρασίας, ελαφρύ πόνο και ίσως κνησµό. Αντιµετωπίζονται εάν χρειαστεί µε συµπίεση, αναλγητικά και αντιφλεγµονώδη φάρµακα.