Κολπική αναζωογόνηση με fractional CO2 laser

//Κολπική αναζωογόνηση με fractional CO2 laser

Η Κολπική αναζωογόνηση με fractional CO2 laser είναι μια νέα μη επεμβατική και μη ορμονική θεραπεία των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την κολπική ατροφία και εφαρμόζεται στο ιατρειο μας με μεγάλη επιτυχία !!
Το fractional laser CO2 χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη συσκευή για την εκτέλεση της διαδικασίας κολπικής ανανέωσης. Η νέα θεραπεία λέιζερ είναι κατά της κολπικής ατροφίας, της ευαισθησίας και της ακράτειας ούρων. Η θεραπεία με λέιζερ CO2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των συνθηκών που σχετίζονται με την κολπική υγεία και συγκεκριμένα βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και επίσης προκαλεί πάχυνση και αποκατάσταση του κολπικού βλεννογόνου.

Τι περιλαμβάνει κάθε θεραπεία;
Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη, έτσι δεν απαιτείται ανακούφιση από τον πόνο. Η διαδικασία πραγματοποιείται με την ασθενή που βρίσκεται σε ύπτια θέση και όπως αναφέρθηκε δεν απαιτεί ανακούφιση από τον πόνο ή καταστολή. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο γιατρός μετακινεί τον αποστειρωμένο εφαρμοστή κατά μήκος του τοιχώματος του κόλπου σε μία προς τα έξω κίνηση, εφαρμόζοντας το λέιζερ με μοτίβο 360 μοιρών που καλύπτει ολόκληρη την περιοχή. Η όλη διαδικασία διαρκεί μερικά λεπτά.
Μπορεί να παρατηρηθεί μια μικρή αίσθηση θερμότητας κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά είναι πολύ ήπια .

Τι συμβαίνει μετά τη θεραπεία;

Η διαδικασία είναι πολύ ασφαλής . Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να αισθανθεί η ασθενής μια πολύ ήπια αίσθηση θερμότητας. Αυτό δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικές ώρες. Υπάρχει μια παροδική φλεγμονώδης αντίδραση που αναμένεται μετά τη διαδικασία, όπως η αίσθηση της θερμότητας, πιθανός καύσος και καμια φορά μικρή αιμορραγία. Αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια και συνήθως λύνονται μέσα σε 24 ώρες και δεν διαρκούν περισσότερο από 72 ώρες. Κολπική γέλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δυσφορία.

Για τουλάχιστον 5 ημέρες είναι σημαντικό να:
* Αποφευχθει η έκθεση στη θερμότητα στην περιοχή που έχει υποστεί αγωγή (όπως ζεστό ντους ή σάουνα)
* Αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς και αποφυγή ταμπόν και ντους
* χαλαρά βαμβακερά εσώρουχα και ρούχα
Συνήθως χρειάζονται 2-3 θεραπείες για να φανούν τα βέλτιστα αποτελέσματα και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στον κολπικό βλεννογόνο .
Συνιστούμε τρεις θεραπείες ανά έξι εβδομάδες, με ετήσιες θεραπείες συντήρησης